Vi söker en ny medarbetare på 100%

Jakobsbergskyrkans församling har funnits i Järfälla i drygt 100 år. Under den tiden har vi gått från att ha varit församling på en bruksort till att finnas i en växande Stockholmsförort med nästan 80,000 invånare där närmare hälften har utländsk bakgrund.

Vårt växande församlingsliv tar sig uttryck i en mångfald av mötesplatser och olika verksamheter som varje vecka samlar närmare 200 personer i olika åldrar, i gudstjänster och andakter, i barnrytmik och körer, scout-verksamhet, språkcafé, livaktiga samlingar för pensionärer och ett rikt utbud av möjligheter till fördjupning i bibelstudier och föreläsningar. Vi lever i en varm ekumenisk gemenskap med de andra församlingarna i kommunen med vilka vi delar uppdraget att föra ut evangeliet i vår ort.

Vi söker dig som vill vara med och dela vår gemenskap och vidareutveckla vår verksamhet, som är en tydlig ledare med erfarenhet av att leda en församling, som ser möjligheter i utmanande mångfald, vill tänka pionjärt både innanför och utanför vår kyrkobyggnads väggar och som vill flytta hit och dela livet här med oss i Järfälla, helgdag som vardag.

Vi ser gärna att du är ordinerad pastor, men största vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Tillträde 1 Januari 2021, eller enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan, CV och personligt brev till församlingens ordförande Margareta Wredenberg senast den 31 augusti 2020.

Margareta Wredenberg, församlingens ordförande

margareta.wredenberg@gmail.com