Gudstjänster i Coronatider

Sedan den 10 maj i år har vi utan uppehåll firat gemensam gudstjänst i Jakobsbergskyrkan utomhus på tre platser samtidigt i Grodparken i Viksjö, en skogsdunge i Kallhäll och i Kvarnbackens sluttning i Jakobsberg. I söndags den 13 september firade vi vår sista utomhusgudstjänst för den här gången. Nu på söndag flyttar vi in i kyrkan igen. Denna gång kommer vi att fira gudstjänst på två olika tider istället för på tre platser. Klockan 11:00 och 14:00 kommer vi att fira gudstjänst i Jakobsbergskyrkan med max 50 personer inklusive medverkande per tillfälle.

Nedan följer de åtgärder vi vidtagit i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att vi ska kunna mötas på ett säkert sätt. En kyrkvärd utanför och en inne i kyrkan ser till att åtgärderna följs:

• Vi är max 50 personer (inklusive medverkande) som vistas i lokalen samtidigt

• Vi sitter på utmärkta platser i kyrksalen, och fyller på kyrksalen framifrån och bak

• Vi har på oss ytterkläderna in i kyrksalen som sedan kan läggas på de tomma platserna bredvid oss

• Vi följer förtryckta agendor likt tidigare och vi sjunger inte under gudstjänsten, utan lyssnar till instrumental musik eller förinspelade sånger

• Vi tar inte emot kontanter under kollekten, men det går utmärkt att använda Swish eller ge pengar till kyrkan på annat sätt

• Vi tänder inga ljus under gudstjänsten, men det finns möjlighet att dröja kvar när gudstjänsten är slut för att göra detta utan att trängsel uppstår

• Vi går direkt ut från kyrksalen bänk för bänk med start längst bak vid gudstjänstens slut, ut på Kvarnplan utan att stanna inomhus. Väl utomhus går det fint att mötas, samtala och kanske dricka en medhavd kopp kaffe

Allt detta gör vi för att vi ska kunna hålla avstånd till varandra och för att så många som möjligt ska känna sig trygga att närvara. Församlingsledningen kommer att utvärdera efter varje tillfälle och förhålla oss till eventuella nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

96298393_10156830984036402_2902518759535
Här hittar du tidigare gudstjänstordningar
  • Facebook - Vit Circle

@2020 Jakobsbergskyrkan