Gudstjänster i Coronatider

Under den rådande Covid-19-pandemin har vi enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte möjlighet att fira gudstjänst som vanligt i kyrkan, då vi samlar mer än 50 personer. Istället har församlingsledningen beslutat att vi tillsvidare ska fira gemensam utomhusgudstjänst på tre olika platser runtom i kommunen. Denna firas på söndagar klockan 11:00, och vi använder alla samma gudstjänstordning som innehåller sånger och en reflektion skriven av någon av våra anställda eller församlingsmedlemmar. Det går även bra att fira gudstjänsten precis där du är då gudstjänstordningen kommer finnas tillgänglig digitalt i förväg. Kommer man till någon av de fysiska gudstjänstplatserna kommer det att finnas gudstjänstordningar i pappersform.

I övrigt är det bra att tänka på att ta med sig:

- En Bibel för att kunna hänga med i bibelläsningen

- En sittdyna/stol om du har behov av att sitta ner

- Ett instrument om du vill spela med i psalmerna och sångerna

- Eget fika för ett gemensamt kyrkfika på "corona-avstånd" efter gudstjänsten

Gudstjänsten pågår i ca 40 minuter, och det är en samling vi gör tillsammans i gemenskap som församling och syskon i Kristus. Ordningen är tydlig att följa och sångerna enkla och välkända, därför är det enkelt för var och en att kunna leda samlingen, vilket kommer att vara nödvändigt under sommaren då våra tre anställda inte kommer kunna närvara varje söndag i semestertid. På plats utses frivilliga som får läsa bibeltexterna.

Vi träffas på följande platser (en karta med exakt adress finns längre ned, klicka på "link" för att se den exakta adressen):

- Jakobsberg: Samling utanför Jakobsbergskyrkan på Kvarnplan.

- Viksjö: Gräsmattan vid ”Grodparken”.

- Kallhäll: Samling vid brofästet till järnvägsbron åt skogen till.

- Barnen träffas också utanför Jakobsbergskyrkan för en egen samling på Kvarnbacken.

Nedan finner du gudstjänstordningar för kommande söndagar genom att klicka på texten:

- 2/8 - 8:e söndagen efter Trefaldighet

- 9/8 - 9:e söndagen efter Trefaldighet

- 16/8 - 10:e söndagen efter Trefaldighet

Varmt välkommen att fira gudstjänst med oss i sommar!

Här hittar du tidigare gudstjänstordningar
  • Facebook - Vit Circle

@2020 Jakobsbergskyrkan