top of page

Gemenskap Över alla Gränser

Info från Internationella Rådet - Världen behöver oss i Coronatider!!

Fairtrade

När du fortsätter att välja Fairtrade under krisen, bidrar du till att odlare och anställda kan växla upp sina ansträngningar att möta coronapandemin.
I Pakistan riskerar pandemin att leda till höjda matpriser med 200 procent. Därför har den Fairtrade-certifierade fotbollstillverkaren Bola Gema sett till att deras anställda kan handla mat för halva priset, genom den premie som genererats från bland annat den svenska sportkedjan Stadiums försäljning.

Klicka här för att läsa en artikel om hur odlare står enade under pandemin

 
Fortsatt stark biståndsvilja

62 procent av svenska folket vill ge fortsatt starkt internationellt stöd genom svenskt bistånd. Det visar en ny undersökning som Diakonia och tidningen Sändaren låtit Kantar Sifo göra. Av de tillfrågade vill majoriteten behålla eller öka biståndsnivån, medan 29 procent svarade att de vill se ett minskat bistånd.

Covid-19 gör orättvisorna tydliga

Åtgärderna mot smittspridningen drabbar alla länder, men slår extra hårt mot de fattigaste ländernas befolkningar. FN:s World Food programme (WFP) har varnat för att pandemin riskerar att leda till omfattande svält redan i år och fördubbla antalet människor som lider av akut hunger till 265 miljoner. Hälften av alla jobb i Afrika kan gå förlorade och av dem som förlorar inkomsten kommer enligt FN bara ett fåtal att få någon ekonomisk kompensation. Enligt beräkningar från Oxfam tidigare i vår riskerar en halv miljard människor tryckas tillbaka in i fattigdom till följd av coronapandemin.

 

Klicka här för att lösa en artikel om hur barn drabbas och Diakonias arbete med Lekterapi utomhus.

 

En ny biståndspodd från Diakonia

Klicka här för att lyssna på det allra första avsnittet i Diakonias nya podd för bistånds- och
utvecklingsfrågor pratar vi om skatteflykten från utvecklingsländer. Om hur globala skattesmitare
berövar människor ett bättre liv och om hur Diakonia arbetar för att förändra läget.

 

Månadsgivare

Ett regelbundet givande gör skillnad. Bli månadsgivare till Diakonia - Diakonia

bottom of page