Gemenskap

Träffpunkt kvarnplan

Gemenskap och vänskap

Onsdageftermiddagar klockan 13:00-15.00 är mötesplatsen Träffpunkt Kvarnplan öppen i kyrkans entré. Träffpunkten startade 2005 som svar på en utmaning från Järfälla kommun. Innehållet i verksamheten är samvaro, servering och en liten musikstund. Samvaron och gemenskapen är det centrala och syftet med Träffpunkten är ytterst att motverka den ensamhet många människor, inte minst äldre, lever i. Ett trettiotal personer kommer varje gång och flera bidrar med bland annat diktläsning. Människor leds många gånger via Träffpunkten in i nya sammanhang och uppgifter och nya vänskapskontakter knyts.

Terminstider:

I NULÄGET ÄR TRÄFFARNA INSTÄLLDA PGA DEN RÅDANDE PANDEMIN

Start våren 2020: 8 januari

träffpunkten.jpeg
 

Språkcafé

Välkommen till Språkcafé i Jakobsbergskyrkan.

För dig som vill och behöver prata mer svenska. 

Vi träffas i Jakobsbergskyrkan klockan 17.00 varje torsdag och går gemensamt till Kvarnbacken. Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner för Coronaviruset gäller precis som vanligt. Mer info finns i Facebookgruppen "Språkcafé JKBK"

Torsdagar kl 17:00-18:00

i Jakobsbergskyrkan

Terminsstart höstterminen 2020: Torsdagen den 20 augusti

Kontakt

Lena Malmsten 

Epost till Lena

 

Mitt på dagen träff

-rpg-

INSTÄLLDA TRÄFFAR HÖSTTERMINEN TILLSVIDARE UT PGA DEN RÅDANDE PANDEMIN

Du är alltid välkommen att delta i gemenskap vid våra Mitt på dagen-träffar. Församlingen har ett nära samarbete med RPG Jakobsbergskyrkan som inbjuder till Mitt på dagen-träffar varannan tisdag kl: 13:00 i vår kyrka. Varannan tisdag samlas man i Aspnäskyrkan. 

Ladda hem foldern och ett schema över 2020 och höstens Mitt på dagen-träffar, klicka här!

 

RPG står för Riksförbundet PensionärsGemenskap och är en ideell och partipolitiskt obunden pensionärsorganisation som vill visa omsorg om människan utifrån kristna värderingar. Vår önskan är gemenskap i olika former och inflytande i äldrefrågor i samhället. I Järfälla är vi representerade i kommunens pensionärsråd, KPR. 

Du kan även gå in på RPG:s hemsida (www.rpg.org.se) för att få mer information. RPG-fören-ingarna i Aspnäskyrkan och Jakobsbergskyrkan har ett nära samarbete. Du är alltid välkommen att delta

Kontakt

Urban Norstedt

070-5396970

Epost till Urban

logo_default.original.png
Bilda-svart_text.png
 
 

Hemgrupper

Vi rekommenderar dig som är ny, nyfiken, ny medlem eller gammal i gården att hitta en liten grupp där du kan dela tron och lära känna andra mer. En hemgrupp är en öppen gemenskap där alla personligheter är välkomna. Man samlas regelbundet i hemmen för att dela vardagens glädje och bekymmer, be tillsammans och ha en närmare gemenskap än vad som är möjligt i en gudstjänst. Vi som arbetar i kyrkan hjälper dig att hitta in i en grupp eller vara med att starta en ny. Vill du veta mer, kontakta någon av oss anställda!

 

Markus Landgren, Maria Sommar, Filip Nordin

Kontaktuppgifter till personalen hittar du här!