• Facebook Social Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Twitter Social Ikon

@2019 Jakobsbergskyrkan

Jakobsbergskyrkan

Kvarnplan 20

177 64 Järfälla

08-580 121 94

Jakobsbergskyrkan_ungdom.png

Barn och unga är viktiga och har en självklar plats i Jakobsbergskyrkan. Jesus sa ju faktiskt själv ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte” (Mark 10:14). För att barn och unga ska ha en tydlig röst i kyrkan och ett egenbestämmande bedrivs verksamheten som den egna föreningen Equmenia Jakobsbergskyrkan. Det kan tyckas krångligt men funkar faktiskt finemang!

 

Vi har som vision att barn och unga ska få växa i gemenskap, lärjungaskap och ledarskap – och givetvis ha fantastiskt roligt på vägen. Gissa om vi är glada och stolta över att föräldrar och kommun har ett så stort förtroende för oss och vår verksamhet.

 

I Equmenia Jakobsbergskyrkan värnar vi om allas lika värde och hos oss får alla vara medlemmar oavsett trosuppfattning. Vi har ett stort nätverk såväl inom Sverige som internationellt genom att vi tillhör Equmenia (ca 450 lokalföreningar runt om i landet) och är anslutna till Scouternas riksförbund. Dessa två riksorganisationer tillhandahåller ledarutbildningar, material och roliga events som vi åker på.

 

Vi hoppas att du kommer trivas hos oss!


Equmenia Jakobsbergskyrkan – Där barn och unga växer i gemenskap med varandra och Jesus

Barnens gudstjänst

Gudstjänst för barn - 
varje söndag under skolterminerna

Vi utgår från ett ekumeniskt material som heter Skatten. Barnens gudstjänst är främst för barn i åldern 3-10 år, men är du yngre eller äldre är du förstås också välkommen. 3-4 åringar kan behöva sällskap av en vuxen. Är barnen yngre än 3 år eller har svårt att sitta still finns det antingen ett lekrum i kyrkan där  barnen får leka som de vill eller en lekhörna i kyrkans entré med 
leksaker och lite pyssel. Där kan ni sitta med ert barn och ändå 
vara delaktig i gudstjänsten.

 

När församlingen firar nattvard första söndagen i månaden går vi upp och firar den tillsammans med huvudgudstjänsten.  

 

Hoppas vi ses!

Skattenledarna

Kontakt

Markus Landgren 
08-580 121 86
Epost till Markus Landgren

 

Barnkör - Änglakören

Är du mellan 5-12 år och älskar att sjunga är du välkommen till Änglakören. Med oss får du lära dig nya sånger och lära känna nya kompisar. Vi sjunger upp inför andra vid några tillfällen i kyrkan under terminen. Det kan vara vid exempelvis familjegudstjänster eller någon enkel konsert. Sångerna vi sjunger kan exempelvis handla om att vara en bra kompis, om naturen och djuren eller om vem Gud eller Jesus är.

 

Vi som leder heter Lisa Landgren, Christine Carlsson och Linn Ekman. Vi är med i kyrkans barn- och  ungdomsarbete, Equmenia Jakobsberg och vi gör alla detta frivilligt för att vi själva älskar sång och tycker om att jobba med barn. Vi har lett Änglakören i många år.

Övningarna är på onsdagar.

  • 5-6 (7) år: 16.30-17.15

  • 7-12år: 17.30.-18.15

HÖSTEN 2019

Startdatum: 11 september

Anmälan: (när man är 7 år kan man välja vilken grupp man tycker passar bäst)

5-6 (7)år:

https://goo.gl/forms/wZHCXhf2pQMQjWvl1

7-12år:

https://goo.gl/forms/kGWkLtJJSluE1oka2

 

Kostnad: 250kr/termin (Familjepris 500kr)
Betalas in på 576400-6 eller på equmenia jakobsbergs swichnummer: 123-562 46 71

Skriv "Änglakören" och ditt barns namn - ex "Änglakören Agnes Persson"

 

Medlemsskap: Den som är med i Änglakören är också medlem i vår barn och ungdomsförening Equmenia. (http://www.equmenia.se) Då har man möjlighet att vara med och påverka föreningen. Medlemskapet kostar ingenting men ditt barn skyddas av en försäkring under vår verksamhet.

Kontakt

Lisa Landgren 
Epost till Lisa

 

Barnrytmik

Sjung och dansa med dina barn

Barnrytmiken är till för barn som är 1-4 år. Vi leker rörelselekar, skakar äggmaracas och dansar med sjalar. Det dyker upp kända karaktärer så som Mamma Mu och Bamse. Vi sjunger kända barnvisor och har en lastbil med önskesånglåda och naturligtvis även ett tigertåg. Terminen avslutas med en stor Klapp och Klang Gudstjänst.

 

Barnrytmiken startar den 11 september 2019
Klapp och klang-gudstjänst den 10 november 2019

Kostnad: 350 kr/familj (9 ggr)

 

Onsdagar kl 16:30

Kontaktpersoner

Ansvarig ledare

Kristina Selinder
Tel. 08-580 157 10

070-492 58 78

Anmälan sker till:
Ingrid Ekman
Tel. 08-580 396 53, 070 530 47 06,
Epost till Ingrid

 

Scout

På scouterna får du uppleva äventyr och utmaningar genom att själv prova på. Du får uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Vi är anslutna till Scouterna i Sverige och är en del av den världsvida scoutrörelsen. Equmenia Jakobsbergskyrkan driver scouting på kristen grund där de stora frågorna och det vardagliga livet får plats. I vår scoutverksamhet får barn och unga möjlighet att upptäcka en tro och uppleva möten med Gud. Vi jobbar i små grupper, patruller, och upplever livet och naturen tillsammans.

Vad gör vi?

Under våren och hösten är vi för det mesta utomhus på våra scoutmöten. Då kan vi t.ex. elda eller gå en spårning. Under vintern när det är för mörkt och kallt är vi mest inomhus och lär oss exempelvis om sjukvård eller gör något hantverk.

Bli scout!

Du är välkommen att när som helst på terminen komma och testa scouting. Kontakta någon av våra ledare så kan vi berätta mer och komma överens om när det passar. Det går också bra att fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi er. 

Besök gärna vår scoutkårs egen hemsida och vår facebooksida!

Kontakt och mera information

Ansvarig ledare

Rickard Molin 
0703 95 75 63
Epost till Rickard

 

HOly wednesdays

Lillördag

Lillördag är en svensk benämning för den vardag som anses vare lite festligare och då man till exempel äter godis/snacks, en finare middag eller går på restaurang, dans eller bio. Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga  lördagen. (Källa: Wikipedia)

.

De första kristna samlades i sina hem för att äta, prata och be med varandra. På onsdagar jämna veckor mellan klockan 19:00 och 20:30 får vi göra samma sak. Under hösten samlas vi antingen i kyrkan eller hemma hos någon i gruppen för att fika, läsa ur boken Apostlagärningarna i bibeln som handlar om den Helige Anden, hur man kan leva som en kristen och be tillsammans. Du som är mellan 13-20 år gammal är välkommen att delta! 

Kontakt

Filip Nordin 
073-931 98 64
Epost till Filip

 

Konfirmation

Mer information kommer under hösten 2019

Jakobsbergskyrkan har under flera år haft ett samarbete med Immanuelskyrkan Stockholm vilket innebär att större delen av läsningen sker i Immanuelskyrkans lokaler nära tunnelbane-station Rådmansgåtan, en lördag i månaden under vårenterminen (feb-maj) samt ett obligatoriskt besök i gudstjänsten i Jakobsbergskyrkan efterföljande söndag. En inledande övernattning i januari (lördag-söndag) startar läsningen tillsammans med Immanuelskyrkan och ett läger i juni avslutar vårterminen. Konfirmationshögtiden, med fest (lördag) och gudstjänst (söndag), går av stapeln i början september. Det kan också finnas fler församlingar i stockholmsregionen som ansluter sig till Immanuelskyrkans konfa. Till detta kommer också några träffar i Jakobsbergskyrkan under hösterminen innan den gemensamma läsningen börjar efterföljande vår.

Information från Immanuelskyrkans hemsida:

Express Yourself är en konfirmation i Immanuelskyrkan där du får möjlighet att utforska kristen tro med kreativa uttryck. Vi arbetar med musik, dans, bild, sport, rollspel, gemensamma skapanden m m. Du väljer efter eget intresse. Inga för-kunskaper krävs.

 

Alla är välkomna
• oavsett om man tror på Gud eller inte,
• oavsett om man är döpt eller inte.

Kontaktperson

Pastor

David Wedegård
0702-747789 
Epost till David Wedegård

 

Pannkakskyrkan

Någon/några kvällar/nätter varje termin är vi ett gäng som går ut i Jakobsbergs centrum och delar ut gratis pannkakor och kaffe till människor som rör sig där. Vi tar med kyrkan ut till de som kanske aldrig skulle ha satt sin fot i en kyrkobyggnad annars. En kväll vid pannkaksgrillen innebär alltid många spännande samtal och möten. Ett konkret sätt att få göra något gott för vår ort. 

Datumet hösten 2019 är:

  • ej klart...

Gud är god och pannkakor är goda, en bra kombo helt enkelt! 
Vill du följa med nån kväll eller är mer nyfiken? 

Kontakt

Filip Nordin 
073-931 98 64
Epost till Filip